Қазақстан Республикасының Президенті Қасым-Жомарт Тоқаевтың жарлығымен 2025 жыл жұмысшы мамандықтары жылы болып жарияланды. Бұл маңызды қадам өзінің адал және қажырлы еңбегімен қоғамның дамуына елеулі үлес қосатын еңбек адамдарының мәртебесін арттыруға бағытталған, деп хабарлайды Social Media.
Жүзден астам қызметкердің үйлесімді жұмысының арқасында «Қазмясопродукт» кәсіпорнының өндірістік алаңында күн сайын үш тоннаға жуық ет өнімі шығарылады. Бұл көлемге қызметкерлердің еңбегінің арқасында қол жеткізіледі, олардың әрқайсысы бірыңғай тетіктің ажырамас бөлігі болып табылады.
Командаға түрлі бейіндегі мамандар: технологтар, термистер, аппаратшылар, буып-түюшілер және т.б. тартылған. Шынжыр буындарының кез келгенін алып тастау жұмыс процесінде міндетті түрде іркіліске әкеледі, бұл әрбір қызметкердің жалпы істегі маңыздылығын көрсетеді.
Өндірістегі басты мамандардың бірі шұжық цехының шебер-технологы Мария Захарченя болып табылады. Оның міндетіне технологиялық процесті бақылау және сапаның барлық стандарттарын сақтау кіреді. Мария атап өткендей, оның жұмысы дәмдеуіштердің құрамынан бастап шикізаттың жаңаруына дейін ерекше назар аударуды талап етеді.
“Біз өнімнің сапасын, рецептуралардың сақталуын толық бақылаймыз, ет пен дәмдеуіштерді тексереміз, барлық технологиялық процеске жауап береміз. Осында бесінші жыл жұмыс істеймін, жағдай жақсы, жалақым лайықты, сондықтан маған бәрі ұнайды. Біздің ұжымымыз тату, тәжірибелі мамандар, әркім өз ісін біледі. Біз әрдайым бір-бірімізді қолдаймыз”, – дейді Мария Захарченя.
Кәсіпорындағы жұмыс күні таңғы сағат 9-да басталады. Бір ауысымда бірнеше тонна ет өнімі өндіріледі, оның ассортиментінде сиыр еті, шошқа еті, жылқы еті, тауық еті бар. Дайындау процесі бірнеше кезеңді қамтиды, олардың әрқайсысы кәсіби тәсілді талап етеді. Виктория Девивье осында үш жыл жұмыс істеп, шұжық өнімдерін қалыптастыруға жауап береді.
“Біздің жұмысымыз оңай емес. Бұл физикалық еңбек, қолмен жұмыс істеу. Біз үнемі қозғалыста тұрмыз, жүреміз, көптеген іс-әрекеттерді орындаймыз. Әрине, қиын, бірақ біз өз жұмысымызды жақсы көреміз. Ет өнімдерін өндіру – бұл маңызды сала және оны дамыту жастарды тартуды талап етеді. Жаңа жұмысшыларды тарту, оларды оқыту, тәжірибе беру қажет”, – дейді Виктория Девивье.
«Қазмясопродукт» кәсіпорнының өнімдері нарықта сұранысқа ие. Ассортиментке 200-ге жуық шұжық, сосиска, бекон, сервелат және басқа да ет өнімдері кіреді. Өнімнің жоғары сапасы тек Қазақстанда ғана емес, сонымен қатар одан тыс жерлерде, атап айтқанда көрші Ресейде сұранысты қамтамасыз етеді. Технологияларды ұдайы жетілдіру, сапаға назар аудару және ұжымның үйлесімді жұмысы компанияға салада көшбасшылық позицияны сенімді иеленуге мүмкіндік береді.
“Адал еңбегімен табысқа жеткен адамдар әрдайым құрмет пен құрметке ие болуға тиіс. Бұл біздің «Жауапты азамат – Адал еңбек – Еңбек сіңірген табыс» қағидатымызға толық сәйкес келеді. Жаман жұмыс болмайды, кез келген еңбек құрметтеледі. Адал және адал еңбек міндетті түрде лайықты бағаланады. Біз Еңбек адамының мәртебесін арттыру үшін жүйелі шаралар қабылдауды жалғастырамыз”, – делінген Мемлекет басшысының Жолдауында.